环亚国际娱乐官网

全国服务热线:
联系电话:  15071338850(谢老师)

案例
汉阳华大育仁幼儿园---从建筑规划到室内装修设计
空间:室内外面积:3300平方米

项?#32771;?#20171; Project introduction

地址:中国-武汉

介绍:?#26223;?#20026;一个旧的菜市场改建项目,项目位置:中国-武汉 项目面积:3300平方米



项目位置:中国-武汉

项目面积:3300平方米


项目地图

概    况:原建筑是一个旧的菜市场。

?#33041;?#21518;:3层 包括附属建筑


原始建筑照片




-

-

-

-


设计思路


原有建筑的布局不能满足通过消?#33713;?#30340;要求。我们拆除了一些建筑物,并在建筑物的三面留下了消?#33713;?#36890;道。The layout of the original building can not meet the requirements of passing the fire truck. We have demolished some buildings and left fire truck access on three sides of the building.


总平面图

有三栋楼:前面最小的一栋是门卫、?#32771;臁?#25509;待处等,中间的三层楼是主要的教学区,后面的一层半是厨房、餐厅等。我?#21069;?#21518;面的两栋楼连接起来了。There are three buildings: the smallest one in front is the guard, the morning check, the reception office, etc., the middle three-storey building is the main teaching area, and the rear one and a half is the kitchen, dining room and so on. We connected the two buildings behind us .


室外场景分析图


室外效果图

在消防通道?#26657;?#25105;们形成了一个无边缘、无障碍的洼地,可以将水聚集到水池中。In the fire passage, we have made a marginless, barrier-free depression, which can accumulate water into a water pool.

还有一条跑道。There's still a runway.


庭?#30418;?#26524;图

在非消防通道上,我们做了孩子们?#19981;?#30340;东西:水、?#22330;?#23665;坡、钻探、攀爬、?#21442;?#33609;坪等等。On the non-fire channel, we made what children like: water, sand, hillside, drilling, climbing, vegetable turf and so on.

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-


餐厅外观效果图▼


一层餐厅效果图

考虑到儿童就餐的数量和二楼的开阔视野,我们设计了两个餐厅。一楼为室内餐厅,二楼为半开放式餐厅。通过二楼餐厅前面的楼梯,可以到达三楼,三楼与主教教学楼相连。Considering the number of children dining and the wide view on the second floor, we designed two restaurants. The first floor is an indoor restaurant, and the second floor is a semi-open restaurant. Through the stairs in front of the second floor dining room, you can reach the third floor, which is connected with the Bishop's teaching building.

-

-

-

-


连?#20161;?#24847;图

二层餐厅前面的楼梯通向三层平台。The staircase in front of the second floor dining room leads to the third floor platform.

-

-

-

-

三层平台是一个与主教教学楼相连的空中休息平台。通过这个楼梯,可以到达三层的屋顶。The three-storey platform is an air rest platform connected with the Bishop's teaching building. Through this staircase, the three-storey roof can be reached.

屋顶效果图

我们在屋顶做了一个屋顶花园,以增加孩子们的锻炼和探索空间。We made a roof garden on the roof to increase children's exercise and explore space.


-

-

-

-


主建筑平面图

我们在主楼内外做了?#25945;?#36890;道。We made two passages inside and outside the main building.


内过道效果图

-

-

-

-

走廊顶部有三个地方使玻璃中空,可以增加照明,并与上下空间相互作用。There are three places on the top of the corridor to make the glass hollow, which can increase lighting and interact with the upper and lower space.

这还不够。我们在主楼入口处增加了爬梯和滑梯,这样下面的孩子可以爬上去,上面的孩子可以滑下来。It's not enough. We've added climbing ladders and slides at the entrance to the main building so that the children below can climb up and the children above can slide down.

2ef92be945d054d22e1299c939ca37b0.jpg

269022f9ce93c42e4aef87b07e3d222f.gif

b22f62e71f2cc9efe531802b81fa9547.gif

-

-

-

-


教室效果图▼


8d4ff0d764c64c06e00d542a7bca4c47.jpg


67350d463968f9c6bfeed4c8a01d0a13.jpg-

-

-

-


什么?还没有看够?

请欣赏动画

-

-


-

谢谢欣赏!!!



上一篇:黄石幼儿园

下一篇:暂无

添加朵莱咪设计微信号

咨询?#25945;?#20799;童教育空间知识、经验?#22270;?#35299;

20秒提交设计需求

飞梦将为您搭配最优秀的设计师

环亚国际娱乐官网